Den 4 - Z Vila Praia de Ancora do Tuy

Blog Image

Den 4 - Z Vila Praia de Ancora do Tuy

Shrnutí dne:

  • Loučení se s pláží
  • Vyhlídka bez vyhlídky
  • Jelen na skále
  • Co dál ve Vila Nova de Cerveira
  • Není místo v Albergue ve Valença
  • Překračujeme hranici se Španělskem
  • Airbnb v Tuy

7:00

Budíme se příjemně odpočatí a usměvaví těšíce se na pořádnou hotelovou snídani. Dnes máme v plánu 25 kilometrů bez nějakého většího převýšení, tak snad to bude pohoda! 

8:20

Začínáme naši dnešní túru.

9:50 

Přicházíme do městečka Camiñho a dopřáváme si dopolední kávičku s muffinem. Cesta nám ubíhá, zpestřujeme si ji poslechem podcastu z produkce Travel Bible, kde Monika Benešová líčí své zážitky z Pacific Crest Trailu. 

Drobné upozornění, vedle informační centra se nachází věž, která svádí k domněnce, že se jedná o jedinečnou vyhlídku na město. Ve skutečnosti je to muzeum a věž je dostupná pouze zevnitř. Veškeré informace v muzeu jsou k dispozici pouze v portugalštině. Nejlépe investované 2 eura!

14:34

Jsme na místě! Vítá nás Vila Nova de Cerveira. Ve městě pana jelena, čekáme na lasagne. Opět se rozhodneme překonat cíl dne a pokračujeme do Valença. Do města ležícího u hranic se Španělskem. Nějakých 14 kilometrů navíc, však co, v nohách máme jen 24.

17:00

Asi nějakou silou vůle a tím, že v tom jedeme spolu, se ocitáme zhruba 6 kilometrů od Valença. Nacházíme se zrovna v tak nešťastném bodě naší cesty, konkrétně v “Zona industrial”, kde vede jen zaprášená silnice. Malinko depresivní, usedáme na krajnici, zouváme boty, svačíme energy tyčinku a rozjímáme. Když pokračujeme dál, jako na potvoru, všude kolem dřevěné lavičky a zelené upravené trávníky, ale co. V restauraci Sabores D’Aldela se zastavujeme na nanuka a získáváme třetí razítko dnešního dne. Posilněni míříme dál směr Valença.

19:00

Těsně kolem sedmé večerní dorazíme do Albergue ve Valença. Ubytovna se nachází hned na okraji města a má kapacitu 63 lidí. Právě zde se sbíhají obě dvě oficiální portugalské cesty vedoucí do Santiaga. Osud tomu chtěl a my přišli jako číslo 64 a 65...

Richard pohotově tasí mobil z kapsy a už nám domlouvá ubytování přes Airbnb v městěčku Tuy, které je vzdálené asi 2 kilometry od Valença. Pozor, pozor! Tuy už leží ve Španělsku! Na pokraji svých sil, ale pokračujeme dál.

20:51 (již španělského času)

Bydlíme! Vítá nás nejlepší abuela na světě. Hned ve dveřích nám otevírá pivo a nabízí sušenky, dělá toasty, na pokoji máme připraveny jablíčka a bábovku. Dokonce zde nechybí ani prodlužovačka s pěti zdířkama, takže si spokojeně libujeme. Mohli jsme snad zažít lepší start? Richard si přesto neodpustí skromný komentář... : “Není tu Wi-Fi...

Body zájmu po cestě