Den 1 - Palma - Valdemossa

Blog Image

Den 1 - Palma - Valdemossa

První den naší cesty startujeme těsně před osmou a vycházíme přímo z Palmy. Dnešním cílem je město Valdemossa. Pokud se i Vy rozhodnete pro tuto variantu, počítejte s tím, že kus trasy budete muset absolvovat po hlavní cestě. Pokud se objeví chodník, tak velmi úzký, dva se na něj vedle sebe nevlezete. Ovšem nebojte, místní řidiči jsou zvyklí, vědí o Vás, po cestě (s úlevou) narazíte na značky, které upozorňují na Vaši přítomnost ve vozovce. 

Po necelé hodině cesty stojíme u první značené odbočky, která odvádí naše kroky z hlavní silnice a nabízí nám alternativní cestu. Oklikou přicházíme do městečka Esporles, kde se zastavujeme na snídani a kafe para llevar. 

Cesta příjemně ubíhá, na první stoupák si musíme ještě chvíli počkat. Vězte však, že Vás kousek za Esporles nemine. Při následném sestupu dolů si ovšem uvědomíte, že výstup nahoru není to nejhorší, co Vás při horské turistice může potkat

V 15:30 docházíme do Valdemossy a doufáme, že budeme mít štěstí a najdeme volné ubytování. Varianta pokračovat v cestě a čelit dalšímu 500 metrovému převýšení se jeví jako noční můra. Objevujeme (díky bohu!) poslední volný pokoj v hotelu (Sa Vall). Náš apartmán je situovaný přímo před hotelovým bazénem s příjemným posezením, společnost nám dělají dvě čtyřnohé kočky. Co víc si přát, snad jen záchod, který bude mít dveře? :-)

PS: Historické město Valdemossa opravu stojí za zastávku, disponuje obrovským množstvím lokálních obchůdků, kaváren a restaurací, neváhejte ochutnat. 

Technické údaje:

Snídaně v Esporelo v café Es Brollador. (Passeig del Rei, 10, 07190 Esporles, Illes Balears, Spain)

Nákup v supermarketu Coaliment. (C. Constitució, s/n 07190 Esporles Balearic Islands)

Kafe v Baru Coliseo

Ubytování v hotelu Sa Vall. (Cami Son Escanelles 19 Valldemossa Balearic Islands) (2928 Kč) (Booking)

Večeře v baru Meriendas. 

Body zájmu po cestě