Výšlap na rozhlednu Boubín

Blog Image

Výšlap na rozhlednu Boubín

Výšlap na rozhlednu Boubín

Jedna z nejznámějších a současně nejvytíženějších šumavských tras vede na Boubín. Na rozhlednu, která se nachází v srdci Boubínského pralesa. My se k ní vydali z Kubovy Huti, po vydatných borůvkových knedlíkách.

Trasa z Kubovy Huti na Boubín

Stezka na Boubín je přibližně 4,5 km dlouhá a vede po modré turistické trase. Čeká vás 371 metrů převýšení, počítejte tedy s tím, že se zapotíte. Cesta na vrchol je však velmi příjemná vinoucí se (pra)lesem, krásnou šumavskou přírodou.

Rozhledna Boubín

Stávající dřevěná rozhledna byla postavena v roce 2004 a měří 21 metrů. Nahoru, na vyhlídku vás čeká celkem 109 schodů. Co se týká vstupného, budete-li platit kartou, vyjde vás vstup na 50 Kč. Platba prostřednictvím SMS vyjde na 60 Kč.

Zajímavosti o rozhledně Boubín

  • Rozhledna na Boubíně je druhou nejvýše položenou rozhlednou v České republice. Leží ve výšce 1362 m n. m.
  • Výstavbu rozhledny provázely četné komplikace a spory s ochránci přírody. Materiál na její stavbu byl dopravován lanovkou a koňmi.
  • Rozhledna nabízí jedinečný pohled na šumavská panoramata. Za dobré viditelnosti můžete vidět vrcholy Kleť, Bobík, Plechý, Poledník, Třístoličník a mnohé další. Dokonce lze spatřit vrcholky Alp.
  • Na vrcholové plošině rozhledny je umístěn trigonometrický bod 1. řádu.

Body zájmu po cestě

Fotogalerie